Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на Българския патриарх и

...
Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на Българския патриарх и
Коментари Харесай

Поругаха гроба на патриарх Неофит


Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Мястото се намира под колонадата на столичния митрополитски храм " Св. Неделя ".

Кръстът е бил изваден от гроба и част от него, както и част от мрамора, обграждащ мястото за безконечен покой, са били счупени. Органите на реда са известени за случая и се подхващат дейности по издирването на причинителите.

В събота е бил строшен и фенерът на гроба. В понеделник е била счупена част от плочата и кръста, само че те са били възобновени. Епископ Поликарп съобщи, че храмът е бил подлаган на многократни похищения - крадена е и кутията за дарения. Многократно са подавани тъжби в полицията. Тъй като ставало въпрос за пияни, дрогирани - резултат нямало.

Преди години е имало жива защита в храма, само че е махната поради липса на средства. Обмисля се мярката да се върне. От Софийска Митрополия обмислят и да сложат ограда към гроба на патриарха. Днес е постъпил стигнал в полицията. Предприети са дейности по определяне на причинителите, обявиха от Столична дирекция на вътрешните работи за NOVA. Епископ Поликарп и столичното свещенство отслужиха заупокойна молитва на гроба на патриарх Неофит. На 21 април в храм " Св. Неделя " ще бъде отслужена Заупокойна света Литургия и панихида във връзка 40 дни от кончината на патриарх Неофит.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР